web analytics

Grisjakt – 25/11

Dagen till ära var Axels kompis Sven från Brobydalens kennel inbjuden som hundförare, med sig hade han två karelare, en vaktel och sist men inte minst en hannoveranskviltspårhund (bör googlas).

Första två såtarna som var åbromåla och remsan ner mot svartsjön drevs av karelan Vilma. Huvudfokus var därför Vildsvin men även räv. Bägge dessa arter lös med sin frånvaro trots bra hundarbete. Istället var det rådjuren som höll sig framme, observation både vid vensjöspetsen, lärken och sommarstugorna, KUL!

Efter lunchen var det dags för den pensionerade vakteln Akila att göra entré kring Hassakärr, i hopp om att trycka fram lite rådjur. Vi ställde tajt kring såten och många av oss valde hagelbössan denna gång… Efter en stund meddelar Sven att han börjar vända tillbaka men innan han kliver ut på målenvägen för att avsluta drevet hör han gris (- rackarns, man skulle tagit studsarn) i graneplanteringen, han går på med Akila för att försöka trycka på, rätt som det är så smäller det… det var en liten fjorlårs galt som stack över vägen och vem stod där om inte Christer som för dagen valt rätt bössa.

Trots ett sista tappert försök med att släppa på Vilma på de grisar som stod kvar i planteringen samtidigt som några av oss bytte hagel mot kula så blev detta dagens fångst, även om det på slutet passerade en ensam gris av modell större hos Christer.

/Petter


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *