web analytics

Inlägg på inlägg med döda djur har ju sin förklaring.
Dels är de lite lättare att fotografera och merparten av oss skyttar prioriterar ju oftast bössan framför kameran när det vankas älg på passet.

Lördagen den 26e oktober var dock licensen för vuxna djur fylld och flera av oss fick anledning att njuta av lite älg på passet. Lasse som satt nere vid sjökanten fick se och provsikta på en fyrtaggare innan den gick vidare till Peter på Valters fälla och Ingmar vid Valters väg. I nästa drev gick en pinnatjur ut på Harald vid Glasögonpasset som ivrigt redogjorde för allt som tjuren gjorde över radion. Han lyckades dessutom för första gången i bloggens historia skjuta ett par skott med kameran mot älgen och faktiskt lyckades han fånga älgen på bild. Nästan i klass med Mattias Klum, Terje Hellesø och definitivt utan fusk och inklippets lodjur. Ok, lite suddigt, men dock En livs levande harshultsälg på bild! 

Annars blev det ingen älg eller rådjur denna dag trots finfint rådrev av Wilson och flera rådjurskontakter där det nästan gick att skjuta.

image

Haralds älg skjuten med mobilen vid Glasögonpasset.

Oskar brukar ju inte vilja vara sämre. Om nu Harald var först med en pinnatjur dröjde det inte många dagar förrän Oskar hängde på med en fyrtaggare:

image image

”Älgsafari i Harshult, position gränsvägen, strax nordost brandfällan. Troligen 4-taggare som visat sig förut. (Iphonebilder är ingen höjdare) ”


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *