web analytics

Christian, Petter och Axel lyckades alla fälla varsin
bock i år. För Axel var det första viltet så ett extra Grattis!!!

Så här beskriver Axel själv:
”Kvällen den 16 augusti sköt jag min första bock. Efter samråd med Lasse blev det nya tjurtornet passet för kvällen. Det var en fin kväll med strålande sol. Efter en timme i solen tog jag fram Farfar Ragnars gamla lockpipa, efter att ha lockat i 5 minuter kom en bock fram i hyggeskanten. Så fort jag fick skottchans sa det ”pang” och några sekunder senare ännu ett ”pang”. Jag hade skjutit mitt första rådjur. /Axel ”

Och så här beskrev Petter:
”Lördagen den 19 augusti började med en väldigt blöt och blåsig natt och morgon, regnet piskade mot fönstret och just då fanns det inget som var skönare än just sängen.

Strax innan 6 så mojnade vinden och regnet avtog. Nu gick det fort…på med kläderna hämta bössan och in i bilen. -06:10 och bilen rullade fram till Camouflage Tornet, 10 snabba kliv mellan bilen och stegen och vips så satt man där i tornet.
Ett stort hygge att spana av samtidigt som buttolon fick jobba hårt från början. Locka, spana, locka och spana. Efter en halv timmes aktivitet och brist på tålamod så var känslan att, -kommer han inte snart, då har han nog redan hittat sin morgon lega… Jag tryckte pipan i botten för att framkalla några ångestläten, vilket verkade göra nytta för nästa sekund så stod han där. Med full fart ifrån tall ungskogen så fick jag en fin bredsida men samtidigt helt blottad. Nu gällde det att handla snabbt innan jag blev avslöjad. Sagt och gjort, efter bråkdelen av en sekund så small det. Men lika snabbt där efter så var han borta och syntes inte mer bakom kullen.

Då kom frågorna!
– Träffade jag?
– Tecknade djuret?
– Var det verkligen horn på skallen?!
Jag gick fram till skott platsen där jag möttes utav ljust lungblod, Träff -Skönt!

Men där slutade våran kontakt för tillfället, det var helt omöjligt att hitta djuret i det höga gräset och ormbunkarna.  Jag fick kalla in Lasse med Mimmi i spetsen. Efter ett spännande sök med avvikelse för bajspaus så hittade hon djuret under några buskar.

Mimmi gjorde ett kanon jobb och jag fick mig en fin udda 6-taggare, trots den blöta och blåsiga morgonen. ”

 


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *